Jubileumtentoonstelling ‘Leven vol Kleur’ van Ingrid Jansen

De Stichting Kunstbezit ’s-Graveland neemt met het schilderij Samandira (acryl op doek) deel aan de Jubileumtentoonstelling ‘Leven vol Kleur’ van Ingrid Jansen.
De tentoonstelling is van vrijdag 24 november t/m zondag 26 november 2023 van 11.00 tot 17.00 uur te zien in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk 145 te Kortenhoef.

In de Jubileumexpositie ‘Leven vol kleur’ is een overzicht te zien van schilderijen die Ingrid Jansen heeft gemaakt van 1983 tot heden. In periodes verdeeld, zie je in haar werk verschuivingen optreden in zowel stijlen als thema’s. De tentoonstelling geeft een goed beeld hoe Ingrid van aquarel naar andere schildertechnieken is overgestapt.
Eén lokaal is ingericht als audio en video gedeelte. Hier zijn de schilderijen zoals Samandira te zien welke geschilderd zijn op basis van het ritme van muziek. Muziek is naast schilderen namelijk een grote passie van Ingrid. De muziek voor de creatie van Şamandira is gezamenlijk gecomponeerd door Angelo van den Burg, Eric Blom en René Meister in hun BEARproject. Ingrid heeft de muziek vertaald in een waterrijk landschappelijk schilderij. Bij het horen van de muziek zag zij de avond voor zich met in de verte de lichtjes van een dorpje. Het zachte deinen is ook letterlijk de betekenis voor het Turkse woord Şamandira.
Op een video kun je de totstandkoming van het schilderij volgen.
De Stichting Kunstbezit ’s-Graveland heeft het schilderij Samandira in 2018 aangekocht.

Zie ook website www.ingridjansen.nl


Schilderij Samandira